Терморегулятор для теплої підлоги

 

Для регулювання температури теплої підлоги до неї необхідно підключити терморегулятор. Цей пристрій працює спільно з одним або декількома термодатчиками. Вони дають можливість підтримувати задані температурні параметри в режимі реального часу.

Допустима температура теплої підлоги

Згідно зі стандартами допустима температура нагрівання системи коливається в межах від +26 до +35°С.

  • +26°С – комфортна температура для кімнат, де постійно присутні люди.
  • +35°С – граничний максимум температури підлоги. По-перше, по гарячій підлозі неприємно і навіть небезпечно ходити. По-друге, перегрів може спричинити несправності в системі.
  • +31°С - температура, допустима в кімнатах, де люди не присутні постійно. До таких приміщень можна віднести санвузли, ванні кімнати, басейни.

Як працює регулятор температури для підігріву підлоги. Принцип дії такого пристрою дуже простий (незалежно від того, відстежує він температуру повітря чи поверхні).

  1. Терморегулятор складається з датчика (робочої частини), який встановлюється між нагрівальними елементами підлоги та дисплеєм, на якому фіксуються необхідні параметри.
  2. Основою робочої частини приладу є біметалічна пластина, яка реагує на зміну температури повітря або підлоги та подає сигнал на дисплей.
  3. Датчик температури для теплої підлоги передає дані в режимі реального часу.
  4. Після порівняння параметрів заданого та реального нагріву регулятор вимикає або вмикає теплу підлогу, якщо температура відповідно вище чи нижче необхідної.

Більшість терморегуляторів є універсальними. Тому, якщо подібний пристрій не входить в комплект теплої підлоги, шукати в магазинах прилад тієї ж фірми не обов'язково.

Види терморегуляторів

На даний час дані пристрої випускаються в широкому розмаїтті моделей – різних за розміром, функціоналом, ціною, маркою виробника тощо. Щоб розібратися в асортименті та зрозуміти, як можна регулювати теплу підлогу, варто вивчити основні різновиди.

  • Механічні. Найбільш прості моделі із мінімальним набором функцій. На фронтальній панелі зазвичай розміщується 2 вимикачі для

    вмикання/вимкнення та встановлення потрібної температури. Може бути присутня світлова індикація роботи приладу. Вимагають ручного налаштування режимів.

  • Цифрові. Пристрої з високою точністю керування та розширеним функціоналом. Комплектуються рідинно-кристалічним дисплеєм. Часто оснащуються таймером, що запускає опалення у потрібний час.
  • Програмовані. Найбільш сучасні пристрої, що гарантують високий комфорт і значну економію споживання. Дозволяють встановлювати добові, тижневі та інші програми опалення. Деякі моделі допускають віддалений контроль та налаштування через Інтернет.

Також на ринку представлені пристрої з можливістю зонального керування, що підтримують різні режими опалення окремих приміщень, працюючи в єдиній системі.

Альтернативні варіанти електричного обігріву

Універсальний терморегулятор може застосовуватися не тільки для теплої підлоги, але і для інших систем електричного обігріву. Максимально ефективною та фінансово вигідною з них є система індивідуальних інфрачервоних обігрівачів.

Комплект таких панелей від компанії «Венеція» дозволить скоротити на 50-60% витрати на опалення, в порівнянні з теплою підлогою.

Панелі та терморегулятори до них із датчиками або без Ви можете вигідно придбати у нашому магазині “Венеція”.

Гарантуємо безпеку в експлуатації та швидку окупність!

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
45 + ? = 48
Введіть капчу*