Субсидії в опалювальний сезон 2020

Субсидії в опалювальний сезон - Фото

Субсидія на комунальні послуги, 2020 р в жовтні та на початку листопада трохи призабулася: погода дозволяла заощадити. Але холодна погода все одно не змушує на себе чекати, а субсидія на комунальні послуги-2020 змінила стандарти, до яких знову потрібно прислухатися. Які ж нові правила?

Які нововведення чекають українців від субсидії 2020?

Всі вже знають, з якого числа відбулися зміни в порядку отримання: це 1-е жовтня. Відомо також, що ціна компослуг буде не нижче рівня, який вже був, і навіть вище.

Мінсоцполітики стверджує, що в поточному році кількість людей, які отримують цей вид допомоги, скорочений на 1,2 млн (було 4, стало 2,8 млн українців). Оскільки компослуги не будуть дешевшати, значить, очікується збільшення субсідіантов.

Щоб не помилитися, тут варто спочатку звернути увагу на те, що є субсидії, і є пільги. Це різні поняття, і кожна людина повинна спочатку вибрати. Про це розповідає Андрій Никончук, експерт з питань ЖКГ. Субсидія прив'язується до 15% використання послуг менш або більш від усього доходу сім'ї, а пільги не прив'язуються до фінансів сім'ї.

Кому будуть надані субсидії в 2020 році?

Зараз враховується дохід сім'ї в 15% для нарахування субсидії, але в травні 2020 го року вже буде 20%. Саме ця сума буде зніматися з загального доходу сім'ї. Якщо важливо, який доход дає право отримувати допомогу, це і є актуальна інформація.

Люди, які раніше субсидію отримували, а в цьому році положення доходів їх родини не змінився, можуть не оформляти документи заново.

Умови отримання субсидій в Україні

  1. Як нараховується? Монетизація стає однією з її нових особливостей. Тепер люди, але не підприємства, будуть отримувати гроші. Це зручно, тому що якщо сім'я заощадить трохи з цієї суми, значить можна буде витратити деяку суму на те, щоб купити що-небудь інше. Це можливо тільки в тому випадку, якщо всі борги погашені. Монетизація буває готівковій або безготівковій.
  2. Суму для нарахування будуть розраховувати таким чином, щоб врахувати, яка сума знижки покладена субсідіанту. Будуть враховані цінової і тарифної величини послуг ЖКГ. Ще увага звертається на нормативи їх використання.
  3. Якщо житлова площа буде ширше тієї, яка описана в документах за нормативами, значить, сума піде на перерахунок, але не більше 30%. Про це також розповів Андрій Никончук. Це особливо стосується випадків з людьми похилого віку, які живуть в старих квартирах з великими площами.
  4. Оформлення може бути не тільки в кабінеті, а й онлайн. Для цього Міністерство соціальної політики створило спеціальну інструкцію, з якою можна ознайомитися на його сайті.
  5. У випадках, коли є заборгованість, а оплата неможлива через відсутність коштів, спеціальна комісія з питань житлово-комунального господарства допоможе вирішити цю проблему. Для цього варто звернутися до місцевих органів влади. Надання відповідних документів обов'язково. Другий спосіб - це звернення до організації, яка надає послуги, щоб вона реструктуризувала борг.


Є неприємна тенденція, коли заборгованість зросла як наслідок нового механізму монетизації. Люди стали отримувати гроші на руки і витрачати не за призначенням, до закінчення сезону опалення.

Якщо субсидія на комунальні послуги 2020 (Україна) не посміхнулася вам, то економити можна і іншими способами на послуги ЖКГ. Наприклад, змінити спосіб опалення, підключивши електричні опалювальні панелі Венеція. У всіх питаннях, що стосуються цієї теми, вам допоможуть фахівці онлайн-магазину Venecia.in ua, які зможуть вибрати для вас краще і економічне керамічне електрообладнання.

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
6 + ? = 13
Введіть капчу*