Скасування субсидії в Україні: коли скасують і що робити

Скасування субсидії в Україні - Фото

Субсидії в Україні виплачуватимуть по-новому. Для цього влада хоче запровадити неоподатковуваний мінімум доходу домогосподарства. Це такий механізм оподаткування. Мета проста: боротьба з бідністю через скасування субсидії в Україні.

Чи правда, що скасують субсидію?

Поки загрози скасування субсидії в Україні немає. Кабмін мовчить, питання не вирішується. Турбуватися про зміни людям поки не варто. Про це стало відомо зі слів Ольги Щуки, головного спеціаліста відділу прийому громадян Центру соціальних виплат і компенсацій Управління соціального захисту населення Подільської районної ради у Кропивницькому. Якою буде субсидія в Україні 2020 року поки невідомо.

Коли і чому скасують субсидію?

В домогосподарства будуть повернуті гроші, при цьому існуюча модель буде спрощена. Таким чином домогосподарства не розділятимуть, люди перестануть розлучатися і працювати на неофіційній основі, щоб отримати субсидію.

Таким чином податок фізосіб на дохід буде стягуватися не з кожного окремого члена домогосподарства, а з нього всього. Буде встановлено мінімальний неоподатковуваний бар'єр.

Якщо в Україні скасують субсидію, то податок буде залишатися в сімейному бюджеті, а не буде проходити купу процедур, щоб знову повернутися в сім'ю під виглядом цієї соціальної допомоги.

Світова практика вже активно використовує таку ідею. Просто вона незвична для нас, тому і вселяє страх. У той же час сучасна українська виплата субсидій взагалі стала неприйнятною і неправдивою. Потрібно щось робити з цим. Соціальна несправедливість під час соціальних виплат в Україні - це щось.

Економіст з Києва Кущ Олексій розповідає, що така система добре працює і в США. Населення там поділено на кілька груп:

  • Сім'ї або домогосподарства;
  • самотні батьки;
  • сімейні пари;
  • одинокі люди.


Фахівець каже, що такий розподіл буде придатним для українців. Але ці зміни потрібні лише у вигляді пакетів.

В Україні сучасний неоподаткований мінімальний дохід має розмір 17 грн. А розмір неоподаткованої соціальної пільги - 961 грн, якщо дохід особи має розмір 3212 грн. А якщо взяти мінімальну зарплату в сумі 4173 грн, то застосувати таку пільгу можливо лише для небагатьох груп населення, пояснює економіст. Такі групи мають право на більший розмір неоподаткованої соцпільги. Також це стосується працівників, у яких ставка не повна.

Що робити, якщо скасують субсидію в Україні?

Чіткої відповіді на це питання поки фахівці дати не можуть. Вся справа залежить від того, якими конкретно будуть зміни в майбутньому. Підготуватися до цього не можна зараз, тому що це рішення тільки в проекті на майбутнє. Головне - не панікувати. Зате вже сьогодні можна купити обігрівач Венеції, який допоможе заощадити і обійтися в такому випадку навіть без субсидії.

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
39 + ? = 48
Введіть капчу*