Інфрачервоні обігрівачі: правила установки, ціни, характеристика

Інфрачервоні обігрівачі - Фото

З огляду на регулярне підвищення цін на газ, все більше українців зацікавлені знайти джерело дешевого і якісного тепла. Багато хто вибирає сучасні інфрачервоні обігрівачі, широко представлені в нашому інтернет-магазині.

Зважаючи на популярність, якою володіють інфрачервоні обігрівачі, їх принцип роботи, характеристики, ціни і особливості монтажу найбільше цікавлять покупців. У черговій статті нашого блогу ми поговоримо саме про це.

Інфрачервоні обігрівачі: технічні характеристики і ціни

Інфрачервоний обігрівач - тепловий прилад, що трансформує електричну енергію в інфрачервоне випромінювання і, попутно, в теплову конвекцію і ІЧ-випромінювання. Завдяки економічності, зручності та естетичному дизайну, вибір на його користь роблять багато покупців.

Робочі характеристики приладу

Потужність

300-1400 Вт

Вага

8-35 кг

Площа обігріву

4-30 м2

Терморегулятор

електричний / механічний / немає

Сучасні моделі інфрачервоних обігрівачів забезпечуються датчиками передньої поверхні, і вона не нагрівається занадто сильно. Імовірність опіку при контакті виключається, тому їх можна сміливо встановлювати в дитячій кімнаті.

Цінова політика

Вартість керамічних панелей коливається від 800-4200 гривень в залежності від обраної моделі. На ціну впливає наявність додаткових функцій (біоконвекція), потужність пристрою і присутність опцій (шнур, вилка, терморегулятор, програматор, складний дизайн). Звертайтеся до нас, і ми розповімо, як вам заощадити.

Інфрачервоні обігрівачі: правила встановлення і особливості монтажу

На відміну від систем газового і іншого централізованого опалення, для встановлення інфрачервоного обігрівача не потрібно багато часу, зусиль і попередньої підготовки. Отримавши куплений прилад, потрібно почекати певний час (1-2 години), якщо доставка здійснювалася в холодну пору, а потім закріпити його на вибране місце за допомогою кронштейнів.

Монтаж техніки може здійснюватися на стелю (для стельових варіантів), стіну або на підлогу (на спеціальній підставці). Монтаж ІЧ обігрівачів ціни за послугу не має, оскільки з його встановленням впорається навіть дитина. В крайньому випадку можна скористатися допомогою контор типу «Чоловік на годину», щоб закріпити пару шурупів.

Де краще встановити інфрачервоний обігрівач?

Правильне встановлення інфрачервоних обігрівачів важливе, як і для будь-якого іншого пристрою.

Вибір місця для монтажу повинен бути обумовлений:

  • близькістю електророзетки;
  • можливістю підключення безпосередньо для моделей без вилки.

Важливо. Інфрачервоні обігрівачі, як і всю електротехніку, не можна підключати через подовжувачі, трійники та інші пристрої, крім спеціального зовнішнього терморегулятора.

Принципи установки:

  1. Між двома обігрівачами має бути відстань, більше довжини від підлоги до місця установки.
  2. До місця, де постійно перебуває людина (сидить, стоїть, лежить), має бути 1,5-2 метра.
  3. У великому приміщенні варто розташовувати кілька обігрівачів з двох-трьох сторін.
  4. Виробники рекомендують зональний обігрів, коли в одному приміщенні кілька середньопотужних і один високопотужний обігрівач, спрямований на зону, де потрібно підтримувати сталість комфортної температури.
  5. Найкраще виділити на обігрівачі один автомат на електрощитку, щоб уникнути перевантажень.


Оскільки задня стінка пристрою не гріється під час роботи, як і весь прилад, не є принциповим монтувати його на голу стіну. Інфрачервоні обігрівачі, як свідчать відгуки фахівців, допустимо розміщувати в інтер'єрі - на шпалери, покриття. Однак потрібно переконатися, що поруч не розташовані штори, килими, меблі.

Ця рекомендація не пов'язана з ймовірністю загоряння. Мова про те, що пристрій додатково прогріває повітря за рахунок природної конвекції - повітряні маси проходять через нього і нагріваються.

Тому поруч має бути достатньо місця для нормального повітрообміну - нагріте повітря підніматиметься вгору і поширюватися по приміщенню, а на його місце буде приходити холодний, і цикл буде повторюватися.

Вибір інфрачервоних обігрівачів Венеція на VENECIA.IN.UA

На сайті нашого інтернет-магазину ви можете придбати інфрачервоні панелі і біо-конвектори Венеція, представлені в широкому асортименті. Пропонована техніка відрізняється високою якістю, відмінно виглядає і забезпечує комфортне тепло і постійний обігрів вашого будинку.
З її допомогою легко створити затишок і приємну атмосферу навіть у найсерйозніші морози. Випромінювальні інфрачервоні промені позитивно впливають на здоров'я, будучи відмінною профілактикою різних хронічних захворювань і ГРВІ. Тому керамічні панелі рекомендовані для дітей і людей, які часто хворіють.
Якщо у вас є питання по техніці, цікавить встановлення інфрачервоних обігрівачів, або ви хочете зробити замовлення, але не знаєте, якій модель віддати перевагу, звертайтеся до нас. Наш співробітник докладно розповість, яка модель підійде в ваш будинок, офіс або будь-яке інше приміщення. Ви також можете скористатися зручною формою пошуку на сайті. Дзвоніть будемо раді допомогти!

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
9 + ? = 19
Введіть капчу*