Двотарифний лічильник електроенергії: принцип роботи, відгуки, ціни

Двотарифний лічильник - Фото

У переддень зими мешканці України починають посилено прагнути до економії. Витрати, пов'язані з опалювальним сезоном, істотно зростають, і рішення перейти з газу на електричне тепло приймає все більше власників житла.

Як додатково заощадити, купивши інфрачервоний обігрівач і поставивши двотарифний лічильник електроенергії, розповідають фахівці нашого інтернет-магазину.

Навіщо потрібен двотарифний лічильник електроенергії?

Даний прилад обліку націлений на додаткову економію при користуванні електричною технікою. Він дозволяє скоротити витрати на оплату використаних кіловат.

Суть економії в тому, що в денний час доби, коли навантаження на мережу максимальна, використана електроенергія оплачується за 100% тарифу, а в нічний час (з 23 до 07 годин) обходиться тільки в 50%. Цим українців стимулюють користуватися електроприладами вночі, коли енергія виробляється з надлишком.

Від лічильника реальна вигода. Він окупається за пару місяців, дозволяючи економити на оплаті комунальних послуг. Тому багато хто цікавиться, як поміняти лічильник електроенергії на двотарифний.

Процес його заміни дуже простий:

  1. Потрібно купити лічильник потрібного зразка в магазині і підійти з ним до регіональної філії компанії, що займається розподілом електроенергії.
  2. Написати заяву на заміну лічильника, віднести його і здати на програмування.
  3. Через 10-14 днів, як тільки лічильник запрограмують, потрібно викликати додому майстра для заміни старого.
  4. Після підключення, яке зазвичай не вимагає багато часу, потрібно буде сходити ще раз в компанію енергопостачання і написати заяву на розрахунок електроенергії по двозонному тарифу.


З цього моменту подальші платежі будуть нараховуватися з урахуванням 50-відсоткової знижки у вечірній час.

Двотарифний лічильник електроенергії: відгуки про принцип роботи

Відгуки, яких багато в інтернеті, описують його принцип роботи таким чином:

  • Після монтажу лічильник рахує використані кіловати окремо з 7 до 23 годин і з 23 до 7 годин.
  • Обидва показники відображаються на електронній панелі, як і сумарно спожитий обсяг електроенергії.

На табло лічильника також багато інших цифр, тому з першого разу досить складно зрозуміти, як проводити зняття показань. Ми готові допомогти вам і в цьому питанні.

Як зняти показання з двухтарифні лічильника електроенергії?

Зняття показань здійснюється двома шляхами:

  1. Пасивний. Лічильник постійно працює в демонстраційному режимі, відображаючи поперемінно показники роботи - дату, напруга мережі, Т1 (загальний обсяг спожитої енергії), Т11 (денний обсяг), Т12 (нічний обсяг) і інші числа. Досить дочекатися, коли на табло відобразиться потрібний показник, і записати його для подальшої подачі. Інтерес представляють цифри Т11 і Т12.
  2. Активний. На робочій панелі лічильника повинна бути кнопка, що дозволяє проклацувати відображення показників в ручному режимі до Т11 і Т12. Потрібно просто натиснути її кілька разів, поки не з'явиться потрібний показник.

Дізнатися ціну і купити двухтарифний лічильник електроенергії в Україні ви можете в будь-якому магазині, що торгує відповідною продукцією. Також вартість можна дізнатися в інтернеті, ввівши відповідний запит в рядок пошуку.

Замовити інфрачервоні обігрівачі Венеція на VENECIA.IN.UA

Додатково заощадити на електричному опаленні ви можете, якщо виберете не центральне опалення з котлом і розводкою труб по кімнатах, а сучасний інфрачервоний керамічний конвектор. У нашому магазині широко представлена ​​техніка ТМ Венеція.

Це потужні і високоякісні обігрівачі, що дозволяють опалювати приміщення від 4 до 30 м2. Вони мають естетичний дизайн - стандартний білий або будь-який колір за вашим бажанням. Також на передню панель може наноситися картина шляхом обробки піском під тиском або фотозображення.

Монтаж пристроїв не вимагає багато часу і здійснюється просто і швидко. Досить закріпити на стіні кронштейни на пару шурупів і розмістити на них ІЧ-панель. Далі її включають в мережу електроживлення, налаштовують бажаний робочий режим і використовують цілодобово.

Телефонуйте, щоб замовити інфрачервоний обігрівач Венеція або дізнатися більше про можливу економію. Ми допоможемо зберегти ваш сімейний бюджет!

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
33 + ? = 39
Введіть капчу*