Скільки електроенергії споживає електроопалення? Чи вигідно ставити?

Скільки електроенергії споживає електроопалення - Фото

Опалення завжди було проблемою, яка дурманила голову українцям. Але в останні роки вона стала нагадувати, за словами Сергія Дубівського і Євгена Нікітіна (провідних наукових співробітників Інституту технічної теплофізики та Інституту газу НАН України), ситуацію з поставленою в кут дитиною. Саме на нього схожі ми з вами, коли отримуємо платіжки за теплову енергію.

Теплопостачання, на їхню думку, є дуже чутливою сферою в соціумі. Майже кожна сім'я відчуває серйозні втрати, тому що платити одну третину або навіть більше всього доходу в місяць за опалення - це вже занадто. І на рівні інших цивілізованих країн це 7 або 10, в%.

Причому опалення газом або іншими засобами - все одно дорого. Чи є світло в кінці тунелю? Який із способів дійсно економніший? Наскільки вигідно встановлювати електрообладнання?

Чи вигідно ставити електроопалення? Скільки вони поглинають електроенергії?

Почнемо з глобального. Масово відмовилися від центрального опалення, наприклад, в Марганці та Нікополі. Очевидно, через неправильні розрахунки в сильні морози навантаження було таким сильним, що мережа не витримувала, і вулиці іноді були знеструмленими. Трансформатори і проводку змінили - стало краще. Від газу останнім часом відмовилися в Кам'янському, Ужгороді. Але більшість міст, серед яких, наприклад, Сміла, Павлоград, Кривий ріг, залишилися заручниками латання тепломереж і постійного холоду від централізованого опалення.
Чи вигідна ця сторона медалі? Можливо. Якщо зірки запалюють, значить це комусь потрібно. Адже до всього потрібно підходити з розумом і розраховувати дрібниці, готуватися на рівні глобальному. Це про тих, хто обслуговує мережу.

Ціна електроопалення в Україні

В кожному регіоні і для кожної категорії населення вона не однакова. Наприклад, для того ж Марганця в минулому сезоні потрібно було витратити за індивідуальне електричне опалення по 7-8000 грн за 1-кімнатну або 10000 грн за 2-кімн. квартиру.

Також в Україні на електриці можна заощадити завдяки розподілу навантаження на день / ніч від 23:00 до 7:00 ціна за електрику на 50% нижче від денного тарифу. Тобто, якщо сьогодні 1кВт дорівнює 0,9 грн., якщо витрачати до 100 кВт, або 1,68 грн., якщо більше 100 кВт.

І якщо взяти до уваги розрахунки для середнього споживача електроенергії на опалення, то вийде така картина з індивідуальним опаленням за умови, що електроприлади всі куплені згідно з розрахунками потужності і площі правильно.

  • Приватний будинок. Якщо площа житла становить близько 50-60 кв. м, для однієї кімнати в 14 кв. м можна взяти обігрівач на Потужність 700 Вт. Він витрачає цю кількість за 1 годину. Якщо точніше, то нагріватися він повинен в середньому за 0,5 години, витрачаючи-350 Вт. Ще 1-1,5 години він витрачає на віддачу тепла. За 24 години він буде працювати активно тільки 7 годин в середньому. Значить, витратить на це до 6,3 кВт.
    Отже, якщо навіть 1 кВт коштує по максимальному, денному тарифу, тобто 1,68 грн, то ця кімната буде опалюватися за 11 грн в середньому за 24 години. За місяць потрібно буде заплатити 330 грн.
  • Квартира. Якщо взяти до уваги квартиру площею 45 кв. м на 1 кімнату, і той факт, що в ній будуть працювати ще й інші необхідні електроприлади, то опалювати її з розетки можна 400-450 грн в 1 місяць. В день це 13-15 грн, на всю площу. Для 2-3-кімнатного помешкання в 75 кв. м витрачається 500-600 грн в 1 місяць. В день це 16,6-20 грн.

Роблячи висновки, варто сказати про те, що централізоване опалення для 1-кімнатної квартири дорівнює або більше 50 грн на добу, а для 2-3-кімнатного варіанти - 80-100 грн. У чому вигода? Очевидно, в електричному!

Вигідне електроопалення для кожного будинку

Інтернет-магазин VENECIA.IN.UA пропонує також варіант економного електроопалення, тобто широкий вибір спеціально розробленого смарт-обладнання, здатного дати спокій вашому гаманцю. Ну а якщо ви ще звернитися до менеджера магазина за розрахунком потужності обладнання за площею, то зможете вибрати дійсно економний варіант! Обігрівачі Венеція - кращий електрообігрівач українського виробництва.

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
11 + ? = 15
Введіть капчу*