Як помилки при монтажі обігрівачів впливають на теплові втрати?

Помилки при монтажі обігрівачів - Фото

У холодну пору року питання якісного обігріву приміщення виходять на перше місце. Навіть якщо ви зуміли правильно визначитися з вибором обігрівача, не забувайте: його неправильна установка загрожує істотними втратами тепла та іншими неприємностями. Як виправити основні помилки при монтажі обігрівачів?

Загальні помилки при монтажі обігрівачів

Для початку ще раз нагадаємо, якими бувають поширені типи нагрівачів:

  • масляні;
  • інфрачервоні;
  • конвекторні;
  • тепловентилятори.

Головні характеристики як критерії для вибору оптимального виду нагрівача можна розглянути в таблиці.

Параметри Масляний Інфрачервоний Конвектор Тепловентилятор
Швидкість прогріву - + - +
Економічність - + - -
Безшумність + + + -
Інертність + - + -
Пожежна безпека - - + -
Відсутність запаху + + + -
Не сушить повітря - + - -
Додаткові функції - + + -
Вартість Від 700 грн. Від 900 грн. Від 550 грн. Від 200 грн.

Незважаючи на різні принципи роботи і інші відмінності, існують і загальні правила встановлення нагрівальних приладів для того, щоб використовувати їх з максимальною ефективністю і не отримати теплові втрати через неправильний монтаж обігрівачів:

  1. Необхідно правильно розрахувати необхідну потужність з урахуванням розмірів приміщення і інших його характеристик.
  2. Прилади повинні бути змонтовані в пожежобезпечному місці, де немає перешкод для обігріву основної площі.
  3. Установку слід довірити фахівцям, які знають, як з найкращого віддачею використовувати всі нюанси монтажу.


Теплові втрати через неправильний монтаж обігрівачів різних видів

Через незнання або недосвідченість домашнього майстра можна отримати досить значні теплові втрати при неправильному встановленні нагрівача. Чому це відбувається?

В роботі масляної батареї, яка як і раніше залишається одним з найпопулярніших приладів для опалення, можуть виникати суттєві втрати тепла і некоректний його розподіл. Це в першу чергу залежить від того місця, де стоїть нагрівач. Не варто монтувати його на стіні або в дальньому кутку - таким чином в більшій частині кімнати буде холодно.

Поставте масляний прилад ближче до центру приміщення і забезпечте в ньому хоча б мінімальний рух повітря. Інакше підлога залишатиметься холодною, а все тепле повітря збереться під стелею.

Такої проблеми не існує для конвектора, принцип якого якраз і ґрунтується на перемішуванні повітряних шарів і рівномірному їх прогріванні. При цьому місце установки приладу особливої ​​ролі не грає - його можна монтувати на дальній стінці, і все одно температура в кімнаті стане комфортною і однаково теплою. Втім, і в цьому випадку потрібно намагатися, щоб нічого не перешкоджало вільній конвекції.

Правильно обраний побутовий інфрачервоний обігрівач повинен мати достатню для площі конкретного приміщення продуктивність тепла - потужність, яка становить не менше 100 Вт на один квадратний метр. Виходячи з цього, розрахувати оптимальну потужність зовсім нескладно.

Потрібно враховувати і те, що інфрачервоні прилади дають спрямований потік тепла. Тому потрібно намагатися максимально розширити сектор тепловіддачі, закріпивши нагрівальну панель під стелею і забезпечивши їй невеликий кут нахилу.

З усього великого ряду обігрівальних приладів тепловентилятори, мабуть, найбільш прості в установці і експлуатації. Але неправильний їх монтаж також обертається втратами тепла і перевитратою електроенергії. Монтувати таку техніку слід в тих місцях, де найчастіше перебувають люди. В кутку, з усіх боків заставленому меблями, ефективність тепловентилятора помітно знизиться.

Щоб уникнути втрат тепла і ризиків загоряння, звертайтеся за порадою і практичною допомогою до наших майстрів. Їх компетенція і досвід - у вашому розпорядженні.

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
5 + ? = 12
Введіть капчу*