Опалення дачі - як швидко електрообігрівач прогріє кімнату?

Якщо у вас є літній будиночок на дачі, при відвідуванні його взимку одразу виникає питання, чим швидко нагріти повітря у приміщенні. За відсутності централізованого опалення це можна зробити кількома способами, використовуючи дрова чи електрику.

Класична піч, як варіант швидко нагріти кімнату

У багатьох заміських будинках, як і раніше, використовують одну велику або кілька маленьких дров'яних печей. Дрова дають багато тепла та досить швидко нагрівають приміщення. Однак їх необхідно заздалегідь заготовити, а потім періодично підкидати в пічку, що є досить клопіткою справою.

Крім того, використання печі чи каміна у дерев'яному будинку є небезпечним з точки зору пожежної безпеки. Тому, якщо Ви визначаєтеся з тим, як швидко нагріти кімнату на дачі, краще віддати перевагу електриці.

Масляні обігрівачі

До середини 2010-х років для швидкого нагріву приміщення зазвичай використовували масляні обігрівачі. Сьогодні колишня мода йде у минуле, оскільки електричний радіатор даного типу малоефективний. Його поверхня нагрівається дуже швидко, але тепло поширюється повільно та нерівномірно.

Як швидко прогріває кімнату такий електрообігрівач? Якщо повісити його на стіну або встановити на підлозі, приміщення площею 10-12 м2 нагріватиметься близько години. При цьому понад 50% тепла витратиться марно.

Тепла підлога

Якщо електрообігрівач на стіну не підходить, існує варіант із теплою підлогою. Встановлення такої системи у заміському котеджі для цілорічного проживання цілком виправдане. Її переваги:

  • рівномірне прогрівання приміщення;
  • можливість ходити взимку босоніж;
  • широкий функціонал налаштування температурних режимів.

На жаль, витрати електроенергії теплою підлогою настільки великі, що монтаж її на невеликій дачі недоцільний. Заощадити можна шляхом укладання половинної довжини кабелю, але це не дозволить якісно нагрівати приміщення.

Тепловентилятор

Набагато швидше підняти температуру в кімнаті можна невеликим тепловентилятором (інакше – «тепловою гарматою»). Приміщення від неї прогріється швидко, але прилад має безліч недоліків. Головні з них:

  • високий рівень шуму;
  • наповнення повітря пилом;
  • зниження вологості;
  • значне споживання електрики;
  • пожежна небезпека.

Залишається останній – найшвидший, економічний і навіть корисний для здоров'я варіант обігріву.

Інфрачервоні керамічні обігрівачі

Швидкість поширення тепла від інших типів обігрівачів обмежена швидкістю руху повітряних мас у приміщенні. Для ІЧ панелей цього обмеження немає. Потік інфрачервоного випромінювання відрізняється від звичайного сонячного променя лише довжиною хвилі та поширюється зі швидкістю світла.

Завдяки цьому після ввімкнення приладу Ви почнете відчувати тепло відразу. Відчуття плавно наростатиме по мірі нагрівання вашої шкіри. Далі на джерела вторинної віддачі теплової енергії перетворюються стіни, меблі, всі інші предмети – причому при мінімальному споживанні електроенергії.

Будь-яка ІЧ панель – зокрема, виробництва компанії «Венеція» - дуже економний обігрівач. За потужності всього 0,75 – 1,0 кВт вона здатна ефективно опалювати кімнату площею 15-20м2. Іншим системам для цього знадобиться потужність приблизно в 2,5 рази більша.

Включена панель на 1 кВт не тільки максимально швидко нагріє, наприклад, спальню на дачі, але й економно підтримуватиме в ній оптимальні +18...+20°C за нульової температури за вікном.

В нашому магазині “Венеція” Ви можете безпосередньо від виробника придбати економний обігрівач для кімнати будь якої площі та призначення.

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
40 + ? = 50
Введіть капчу*