Коли почнеться опалювальний сезон 2019? Сезон опалення на підході!

Коли почнеться опалювальний сезон 2019? - Фото

Україна є найбільшою країною на території Європи, тому температурний режим в різних регіонах може відрізнятися на кілька градусів в різні пори року. Тому старт опалення по всій країні - це трудомісткий процес далеко не однієї держ. структури. Підготовка до початку опалювального сезону йде ще з весни. Але точну дату запуску опалення не оголошують довгий час. За нашими Інсайт, ми можемо сказати: коли почнеться опалювальний сезон 2019?

Коли почнеться опалювальний сезон 2019 Україні?

В нашій державі є такі критерії. Які використовуються, щоб почати і закінчити опалювальний сезон:

  • Опалення вмикають, коли температура повітря тримається не більше 8 градусів тепла протягом трьох діб.
  • Якщо ж температура тримається за такий же період більше 8 градусів тепла за Цельсієм, значить, навесні опалення можна відключати.

Ця методика діє в багатьох країнах Європи. Ще одним нюансом тут варто назвати, що самий крайній термін початку опалювального сезону - пізніше 30 квітня і не раніше 1 жовтня. Все залежить від місцевої влади.

Що стосується півночі країни, то тут сезон починається вже з початку жовтня. Різниця в температурі з півднем дорівнює 10 градусів, тому в південних регіонах починають топити з середини місяця, як вказує Кабмін - пізніше 15-го числа.

Прес-служба Мінрозвитку громад і територій надала офіційну інформацію. За словами Олени Бабак, міністра, опалення буде починатися вчасно, турбуватися нема чого. Об'єкти соціальної сфери та житловий фонд уже готові до початку сезону опалення. І місцеве самоврядування на місцях вже можуть підключити об'єкти соцсфери з 10-го числа поточного місяця, а житловий фонд - з 15.10.

Правда, сезон буде розпочато фактично в той день, коли температура повітря в середньому буде менше восьми градусів Цельсія протягом трьох діб.

Міністр уточнила, що соціальний і житловий фонди, комунальні підприємства, які мають відношення до опалення, готові практично на 100%.

Що стосується сплати за послугу для населення, то в цьому сезоні будуть дійсними наступні тарифи:

  • Без лічильника потрібно буде віддати за 1 кв. м. 35,21 грн;
  • З лічильником плата складе 1400 грн за 1 Гкал.

Місцева влада деяких регіонів сама встановлюватиме регулювання тарифів. Хоча перевищення суми, встановленої Кабміном, не буде. І кожен місяць спеціально сформована комісія перевірятиме ці тарифи по областям і регулювати їх, якщо знайде порушення.

Коли почнеться опалювальний сезон в регіонах України?

Олена Бабак стверджує, що відповідно до наданої міністерству інформації з регіональних центрів країни технічна готовність житлового та соцфонду практично дорівнює 100%.

Хоча серед труднощів є деякі:

  1. в Донецькій області;
  2. в Луганській області.

Там всі труднощі вирішуються на місцях між органами місцевого управління та урядом. У Донецькій області також стоїть гостро питання про погашення боргу «Нафтогазу». На сьогоднішній день це питання вже на стадії остаточного врегулювання.

На питання коли почнеться опалювальний сезон в Україні точної відповіді поки що немає і з тієї причини, що є й інші винятки в тих 100% - так готовності серед регіонів. На сьогоднішній день не готові до сезону такі області:

  • Львівська;
  • Запорізька.

У Львівській області є неготові ТЕЦ, які повинні опалювати будинки в Новояворівську та Новому Роздолі.

У Запорізькій області не готові одинадцять котелень, кілька об'єктів господарства, що займається водопроводом і каналізацією і частково житлові будинки.

Крім того, поки не готові в Смілі та Шепетівці.

Початок подачі тепла в батареї киян

У цьому випадку ситуація така: Київ уже опалюється з 30-го вересня. Тому що першими почали підключати до системи лікарні, дитячі садки, школи та всі інші установи, які належать соціальній сфері.

Коли в Києві початок опалювального сезону серед житлового сектора? Швидше за все, тепло буде вже у перших числах жовтня. Але не пізніше 15-го числа.

Коли на думку синоптиків в Україні почнеться опалювальний сезон?

За прогнозом синоптичної служби, погода в зимовий період буде мінливою. Взагалі зима буде теплою. Але тепло різко не стане, прийде швидке похолодання.

У будь-якому випадку, включили вам опалення чи ні, можна зігрітися та іншим, більш зручним і економним способом: включити обігрівач Venecia. Ви зможете власноруч регулювати тепло, сидячи з чашкою теплого чаю і печенюшками в зручному кріслі, поки комісії затверджуватимуть готовність опалювальних систем до початку опалювального сезону!

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
22 + ? = 28
Введіть капчу*