Які батареї краще алюмінієві або біметалеві?

Алюмінієві або біметалеві батареї краще? - Фото

Існує багато сучасних типів обігрівачів. Опалення ними має свої переваги і недоліки. Які батареї краще: алюмінієві або біметалеві? Кращі варіанти будуть описані в цій статті.

Принцип дії алюмінієвих панелей

Алюмінієві батареї мають наступні переваги:

  • легкість;
  • краса;
  • висока температура.

Останнім часом найважливіше з практичної точки зору - це тепло. Забезпечити опалення будинків за допомогою таких пристроїв дуже просто.

Головна відмінність алюмінієвих батарей від біметалевих це - висока схильність до корозії. Залишати ці батареї заповненими водою після закінчення періоду опалення не рекомендується: вони можуть просто розтріскатися. Крім того, забороняється залишати крани постійно закритими.

Термін служби алюмінієвого обладнання - 15-20 років. Співвідношення ціни та якості його краще, ніж у будь-якого іншого.

Головні переваги біметалевих радіаторів

Якщо порівнювати алюмінієві панелі і біметалеві, то для будинку з центральним опаленням краще підійдуть саме біметалеві. Опалення будинків за допомогою автономної системи з використанням таких пристроїв можливо, але це було б нераціонально. Біметалевий радіатор - це комбінований алюміній і метал, з якого зроблена труба. Теплопередача у них вища, ніж у сталі, хоча вони здатні витримувати перенапруження в системі опалення.

Розглянемо основні переваги, властиві біметалевих радіаторів.

  1. Пристосовність до роботи в складі централізованих систем опалення.
  2. Акумулятори витримують високий тиск і тривале агресивна дія теплоносіїв, що містять спеціалізовані реагенти.
  3. Висока корозійна стійкість як зовні, так і всередині, що багато в чому обумовлено вибором виробничих матеріалів.
  4. Проста самостійна установка завдяки високій якості сполучних елементів на корпусі радіатора і завдяки широкому асортименту супутніх деталей, представлених сьогодні у продажу.
  5. Довговічність і експлуатаційна надійність, що багато в чому обумовлено узгодженням опору, стійкості до тиску в системі і обов'язковим передпродажним контролем якості виготовлення.
  6. Можливість в найкоротші терміни обігріти опалювальне приміщення за рахунок високої теплопередачі (одна секція виділяє тепло, еквівалентну понад 200 Вт!).
  7. Низька інерція через ребристі поверхні і обмеженого обсягу охолоджуючої рідини (не більше 0,2 л на одну секцію).
  8. Естетично привабливий, гарантовано підійде в більшість сучасних інтер'єрів.
  9. Прийнятна ціна в порівнянні з більшістю аналогів, що не менш важливо, якщо система опалення з обмеженим бюджетом.

Серед недоліків цього виду обладнання - схильність до корозії. Особливо чутливі області, де сталь і алюміній в контакті між собою.

Чим біметалеві радіатори краще алюмінієвих?

Чим відрізняється алюмінієвий радіатор від біметалевого ще? Вартість цього обладнання нижче, ніж у биметалла. І якби не висока вартість таких металів, як срібло і мідь, з них були б зроблені кращі опалювальні батареї. Теплова потужність міді і срібла дуже велика, крім того, вони практично не схильні до корозії.

Але це, на жаль, не вигідно. Тому вам необхідно визначити, які радіатори вам знадобляться з описаних прикладів. В окремих кімнатах можуть бути встановлені різні батареї. З деякими опалювальними приладами вибір - ваша справа.

Альтернатива біметалевим і алюмінієвим панелям в Україні

У будь-якому випадку, рішенням поставити той чи інший тип обладнання залежить тільки від вас. Варто звернути увагу на альтернативні способи опалення: це керамічні обігрівачі Венеція, які представлені також і на нашому сайті Venecia.in.ua

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
12 + ? = 16
Введіть капчу*