Газове або електричне опалення: що вигідніше і яке краще?

Газове або електричне - Фото

Багато українців навіть поза сезоном намагаються зрозуміти, яке опалення краще: газове або електричне. Якщо ви не знаєте, що слід вибрати, тоді вам варто ознайомитися в чому різниця між ними, яка система зручніше, а яка економічніше. Ми порівнюємо кілька важливих особливостей.

Основні параметри газового і електричного опалення в Україні

Вибираючи тип опалення, користувачі звертають увагу на кілька важливих можливостей, які надаються їм в більшій чи меншій мірі.

1. Комфорт

Що краще, газове опалення або електричне? В даний час обидва рішення зручні. Газове обладнання слід перевіряти раз на рік. У другому випадку величезний плюс в тому, що кожен радіатор працює незалежно, тому можна регулювати температурний режим окремо у всіх кімнатах дуже простим і зручним способом.

2. Безперервність поставки

Безпечніше мати обладнання для блакитного палива, хоча і з ним є перебої. Варіант з електрикою не забезпечує таку безперервність поставок. Під час вибору, не забувайте: коли напруга раптово припиняється, опалення також відключається. Однак запобігти цьому можна, купивши спеціальне обладнання. Тут доводиться рахуватися з додатковими витратами.

3. Заходи безпеки використання

Звичайно, газ небезпечний. При його нагріванні існує ризик витоку моноксиду вуглецю. А другий розглянутий варіант повністю безпечний. У мережі не може бути негерметичних місць. Крім того, робота такої системи надзвичайно проста.
Температуру можна регулювати безпосередньо вдома, а не, як в першому випадку - у котла, який зазвичай розташований в підвалі або котельні.

4. Витрати

Що вигідніше: газове або електричне опалення за витратами? Перший варіант в Україні в останні роки став істотно дорожче. Тарифи сильно відрізняються, і економити можна тільки з електрикою. До того ж, таке обладнання буває економічним, що є додатковим плюсом. Якщо вам цікаво, яке опалення дешевше: газове або електричне, відповідь однозначна.

Чим відрізняється газове опалення від електричного?

  • У разі газового, витрати будуть вищими. Це безпосередньо пов'язано з підключенням, монтажем, а також придбанням котла. Оскільки зламаний котел може представляти серйозну загрозу для здоров'я і навіть життя членів сім'ї. Дуже важливо, щоб він працював і знаходився в найкращому стані. Тому рекомендується проводити щорічні огляди, які дозволяють оцінити технічний стан котла, а також перевірити герметичність установки.
  • Електроопалення - це другий варіант, теж дуже зручний. Цей варіант не вимагає вашої присутності, тому не потрібно турбуватися про температуру в будинку або квартирі. Крім того, встановлення котла і традиційних батарей не потрібне. Вибираючи електричне, ми виключаємо всі небезпеки, пов'язані, наприклад, з вибухом. Але з тим потрібно пам'ятати, що ми повністю залежимо від постачання. Коли у нас немає автономного джерела живлення, в разі його відсутності ми будемо без тепла. На тлі газового воно дуже вигідно.

Яке опалення вигідніше: газове або електричне?

Обидві ці опалювальні системи забезпечують однаково комфортні умови - їх безперечною перевагою є можливість залишити систему без нагляду. Однак при прийнятті рішення про газове опалення необхідно підібрати відповідне приміщення для котла - тому ми виключимо це рішення, коли буде мало простору. З огляду на вартість - з точки зору монтажу електрика має перевагу.

Наше порівняння показало, що краще вибрати другий варіант, тому що він зберігає переваги, пов'язані з використанням (простота управління котлом, відсутність котельні, чистота), і в той же час забезпечує відносно низькі експлуатаційні витрати, коли потрібно платити за транспортування і споживання газу, а також за огляд і технічне обслуговування котла. Економити можна також, купивши керамічні електрообігрівачі в онлайн-магазині VENECIA.IN.UA і для основного, і для додаткового обігріву.

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
17 + ? = 26
Введіть капчу*