Пристрій для економії газу. Правда чи міф?

Пристрій для економії - Фото

З огляду на подорожчання комунальних послуг в Україні все більша кількість населення замислюється про те, що необхідно економити газ. Як це зробити? Рідше готувати їсти чи не включати систему газового опалення? Ні! Для цього є альтернативний спосіб - можна встановити прилад для економії газу. Ціни на такі пристрої - невисокі. А якщо вірити виробникові, вони дозволяють істотно заощадити сімейний бюджет. Але відгуки людей, які вже випробували дані прилади, говорять про те, що вони не є ефективними. Чи так це насправді, спробуємо розібратися разом.

Як працює пристрій для економії газу?

На сучасному ринку товарів нескладно знайти прилад для економії газу. Найбільш популярні моделі - магнітні. Схожі пристосування є і для електролічильників, але зараз в Україні діє заборона на їх використання.

Пристрій для економії газу монтуються в місці, де труба з'єднана з газовим котлом, плитою або колонкою. Магніт діє на газові молекули, вибудовуючи їх в певному порядку і прискорюючи. Таким чином, вони подаються і загоряються швидше, дають велику тепловіддачу. Виробник рекомендує саме цей спосіб монтажу, адже якщо монтувати прилад поруч з лічильником, то бажаного результату він не дасть.

Також існують пристосування для економії «блакитного палива», які працюють як термостати, - включають котел, коли температура повітря в приміщенні опускається нижче заданої. Але такі прилади, скоріше, допомагають підтримувати необхідний рівень температури в приміщенні, а не економити на комунальних послугах.

Прилад для економії газу: плюси і мінуси

На думку експертів, такі пристосування не виконують своєї основної функції, так як фізично не можуть скоротити споживання блакитного палива.

Отже, чому заощадити таким способом неможливо?

  • магніти не впливають на молекули газу;
  • газова труба з металу - це «екран», який перешкоджає магнітному полю;
  • прискорення газових молекул призводить до збільшення витрат;
  • газ заповнює весь простір в трубі, тому змінювати хаотичність його молекул неможливо.

Газові лічильники перевіряють час від часу, тому не варто ризикувати, встановлюючи несанкціонований прилад для економії газу. Його виявлення працівниками газової служби може призвести до неприємностей.

Як заощадити, не використовуючи пристрій для економії газу?
Назвемо основні способи економії:

  1. Готуйте їжу в посуді із закритою кришкою - так можна заощадити до 40%.
  2. Полум'я пальника не повинно «обіймати» стінки каструлі або чайника.
  3. Краще, якщо у чайника буде широке дно.
  4. Закривайте вентиль на газовій трубі і вимикайте запальник, коли не користуєтеся колонкою. Це дозволить заощадити від 30% до 70% споживаного обсягу в залежності від моделі.
  5. Відмовтеся від використання старої радянської плити або колонки.
  6. Встановіть нові пальники в газовій плиті.


Ці поради стосуються колонки і плити. Як же заощадити на опаленні? Це можна зробити, віддавши перевагу сучасному електроопаленню. Воно в рази вигідніше. Адже віддавати 40-45% сімейного бюджету на оплату рахунків за газ - це нонсенс. А сучасні електричні прилади для опалення дозволяють швидко нагріти приміщення будь-якої площі. При цьому електрична енергія набагато дешевше «блакитного палива».

У нових магазинах електроопалювальних приладів у вас є можливість придбати обігрівачі, які можна використовувати як дзеркало і встановлювати навіть у ванній кімнаті. Великий вибір сучасних електричних обігрівачів можна знайти в інтернет магазині «Венеція». Переглядайте каталог, вибирайте оптимальні моделі - і нехай у вашому домі завжди буде тепло!

Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*
38 + ? = 43
Введіть капчу*